Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da peta redovna sjednica Parlamenta bude održana u utorak, 26. septembra.

Sjednica će početi u 10.00 časova.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se 21 tačka, između ostalog, izbor potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, kao i Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, Prijedlog zakona o Fondu solidarnosti Republike Srpske, Prijedlog zakona o Agenciji za informaciono-komunikacione tehnologije, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o republičkoj upravi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o apotekarskoj djelatnosti, svi po hitnom postupku.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj, Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljstvu, kao i Prijedlog programa fiskalne konsolidacije za period 2024-2026. godine.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađe i Izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora Finansijskog sektora Republike Srpske za 2022. godinu, Izvještaji Agencije za osiguranje Republike Srpske, Izvještaj o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu, Izvještaj o radu i poslovanju Garantnog fonda Republike Srpske a.d. Banjaluka za 2022. godinu i Izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Kolegijum je na predlog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića usvojio i Zaključak o pokretanju inicijative za izmjenu Poslovnika Narodne skupštine, a dogovoreno je da svi poslanički klubovi, grupe i narodni poslanici svoje prijedloge za izmjenu Poslovnika dostave Službi Narodne skupštine u roku od 30 dana.

Kolegijum je prihvatio obavještenje Stevandića o formiranju Parlamentarnog foruma Srbija i Republika Srpska, kako su to početkom avgusta dogovorili predsjednici dva parlamenta – Stevandić i Vladimir Orlić.

Stevandić je upoznao članove Kolegijuma o tome da bi Parlamentarni forum trebalo da zasjeda dva puta godišnje, a da bi njegove odluke trebalo da verifikuju parlamenti Srbije i Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Održana 21. redovna sjednica Skupštine grada Doboja (VIDEO)
Naredni članakOstojić o hapšenju boraca: Ponovo lov na Srbe