Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović izjavio je da će suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku definitivo rasvijetili svu nesreću BiH, ako njegovoj odbrani bude dozvoljeno da iznese svoja viđenja procesa.

– Ukoliko predsjedavajuća ovog političkog procesa dozvoli da odbrana iznese svoja viđenja procesa, suđenje Dodiku će definitivno rasvijetliti svu nesreću BiH, posebno u pogledu raskrinkavanja neustavnosti, nedemokratičnosti, bilo kog visokog predstavnika posebno nelegalnog i nelegitimnog – rekao je Nović Srni.

Prema njegovim riječima, biće to nesumnjivo put koji će uzdrmati sav dosadašnji pravosudni sistem BiH posebno odluke koje su nametali stranci.

– Sud BiH će definitivno raskrinkati jednu od najvećih zavjera nekih stranih ambasada protiv Republike Srpske, a u osnovi BiH – istakao je Nović.

Nović smatra da pred BiH ubrzano dolaze dani potpunog sumraka pravosuđa i da današnje tobož ročište predsjedniku Republike ukazuje na još jedan apsurd suđenja koje, kako je objasnio, kao pravnici na fakultetima nisu vjerovali da se može događati, posebno u 21. vijeku.

On je ocijenio da je ovaj proces tek uvod u ono što dolazi, procesu bivšem predsjedniku Suda BiH Ranku Debevecu i Osmanu Mehmedagiću Osmici koji su pravosuđe bacili na koljena, obesmislili pravdu, uništili nezavisnost suda BiH, koje se neće oporaviti ko zna koliko godina.

– Umjesto da se sva demokratska javnost uznemiri zbog direktnog upravljanja sudom BiH policijskih odnosno obavještajnih struktura već dugi niz godina, neki krugovi se slade – istakao je Nović.

On je dodao da su ti krugovi saglasni sa neustavnim djelovanjem institucija koje su nametnute u BiH, te upitao i da li pred ovim treba da ćuti parlament BiH, kao da se ništa ne zbiva?

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakU Istočnom Sarajevu u toku sastanak partnera u vlasti na nivou BiH
Naredni članakZrinjski slavio protiv Sloge Meridian u Mostaru