Xiaomi je, krajem 2019. godine, prikazao Mi Mix Alpha, telefon interesantnog dizajna “okružen” ekranom sa svih strana, čija je proizvodnja otkazana.

Kineska kompanija je ranije ove godine predstavila svoj prvi telefon sa ekranom na preklop – Mi Mix Fold, a sada razmatra novi uređaj koji kombinuje dizajne ta dva modela. Xiaomi, naime, prošle godine podnio zahtjev za patent novog dizajna, čija je dokumentacija sada postala javno dostupna, piše LetsGoDigital.

Budući uređaj zaista izgleda kao mješavina Alpha i Fold modela. Savija se ka unutra, s tim što je sekundarni displej smješten spolja i nije zaseban panel već dio glavnog ekrana koji se obavija oko stranice jedne od fleksibilnih polovina uređaja. Deblji dio, u koji su smještene kamere, podsjeća na model Alpha, prenosi Benchmark.

Glasine sugerišu da Xiaomi priprema predstavljanje drugog telefona sa savitljivim ekranom za četvrto tromjesečje. Da li će to biti baš ovaj model iz patenta ostaje da se vidi, ali se ipak očekuje da to bude neki drugi uređaj.

Glasine od ranije su sugerisale da će predstojeći model imati dva zasebna ekrana – jedan Samsungov sa osvježavanjem od 120Hz i drugi od 90Hz kompanije Visionox.

Foto: Screenshot/nezavisne.com

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakBMW se sve više kupuje
Naredni članakKako izgleda kada grom udari u auto na putu (VIDEO)