Mitsubishi će dodati dva modela iz Renault grupe u svoju postavku, a prvi od ta dva biće rebrendirana verzija modela Renault Scenic E-Tech.

Kroz savez sa brendovima Renault i Nissan, Mitsubishi je počeo da prodaje rebrendirane verzije modela Renault Clio i Renault Captur u Evropi, kao najnoviji Colt i ASX.

Pored modela koji je inspirisan Scenic E-Techom, ne zna se na čemu će biti baziran drugi Mitsubishi koji automobil sprema.

Objavljena je samo jedna tizer fotografija za sada, a dizajn novog SUV-a ne ostavlja prostora ni za kakvu sumnju u vezi sa tim odakle crpi inspiraciju. Međutim, čini se da je Mitsubishi promjenio oblik prednjih svjetala.

Govoreći za Automotive News, šef marketinga za Mitsubishi Europe je rekao da će ovo biti “ključni temelj njihove postavke”, dodajući da je “strategija firme da se bazira na suštinske segmente u Evropi”. Novi model stiže 2025. godine.

Ovaj SUV, ako bude imao iste karakteristike kao Renault Scenic E-Tech, mogao bi da ima bateriju od 60 kWh uz motor od 168 KS, ili verziju sa baterijom od 87 kWh i motorom od 215 KS.

Foto: Mitsubishi

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakNastavak suđenja Dudakoviću i ostalima za zločine nad Srbima
Naredni članakXiaomi 14 Pro vjerovatno neće stići u Evropu