Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da najviši predstavnici Bošnjaka, od ministra odbrane, do člana Predsjedništva BiH učestvuju u kontinuiranom fabrikovanju bezbjednosne krize s ciljem izazivanja međunarodne intervencije i ispunjavanja bošnjačko-muslimanskih političkih ciljeva, među kojima je prioritet – prekompozicija strukture BiH i ukidanje entiteta.

Bursaćeva je izjavila da je riječ o beskrupuloznim izmišljotinama o krizama i bezbjednosnim prijetnjama u BiH, te o krajnje neodgovornom ponašanju pojedinaca koji su, zarad ličnih stranačkih ciljeva, spremni da krše sve – od Ustava do bazičnih principa na kojima počiva BiH.

– Sa sigurnošću se može tvrditi da je /predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović/ vrijeme za sastanak sa NATO zvaničnicima u potpunosti upotrijebio za targetiranje Republike Srpske i njenog predsjednika Milorada Dodika kao glavnih krivaca za sve i svašta, pa tako i za postavljanja glavnih meta potencijalnih intervencija koju priželjkuje – rekla je Bursaćeva.

Ona je poručila da Bećirović nije pozvan da uređuje odnose u BiH, dodajući da se takvim aktivnostima ne može proizvesti pozitivan efekat.

– Naprotiv, uzurpacijom nadležnosti i prisvajanjem prava da se govori u ime BiH samo se produbljuju unutrašnje podjele i osvješćuje javnost u Republici Srpskoj o aktuelnim procesima i opasnostima – zaključila je Bursaćeva za Srnu.

Bećirović će se danas tokom službene posjete NATO u Briselu sastati sa generalnim sekretarom Alijanse Јensom Stoltenbergom, što je njihov treći susret u nešto više od godinu dana.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakKnežević: Cilj partnerstva sa NATO jačanje interoperabilnosti, sve ostalo je spoljna politika
Naredni članakDodik potvrdio: Uskoro u Rusiji, očekuje razgovor sa Lavrovom