Sport

Novak postavio uslove za povratak u Beč

Novak Đoković je unio promjenu u svom takmičarskom kalendaru i ove godine će prvi put još od 2007. učestvovati na turniru u Beču.

Tada je osvojio takmičenje u glavnom gradu Austrije, a sada će biti posebno motivisan u trci za rekordom Rodžera Federera.

Đoković će do kraja sezone nove bodove moći da osvoji u Beču (500 ATP poena), a potom i na Završnom mastersu u Londonu, gdje bi, ukoliko osvoji turnir bez ijednog poraza u grupnoj fazi, mogao da upiše čak 1.300 novih bodova.

To bi mu bilo vrlo važno u borbi za rekord po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste, a turnir u Beču startuje 26. oktobra.

Direktor turnira Hervig Straka otkrio je detalje za dolazak Đokovića u Beč, koji do prije desetak dana nije bio planiran.

– Ovo je najteže organizovan turnir do sada. Očigledno je da se situacija pogoršava pomalo posljednjih dana i nedjelja. Ipak, nema još nijedne naznake da postoji problem da se turnir organizuje jer je sve na profesionalnom nivou što se tiče zaštite – rekao je Straka za Austrijsku pres agenciju (APA), prenosi portal Mondo.

Kako je došlo do dolaska Đokovića u Beč?

-On vjerovatno neće doći do kraja nedjelje i ima nekoliko dodatnih želja. Kako bi sve funkcionisalo savršeno, mora da ima odgovarajuće okruženje, od hrane do fitnesa, to su stvari koje treba da ispunimo, ali sve je u redu. Nije bilo u pitanju ništa finansijske prirode. Brzo smo se dogovorili, Novak je jednostavno želio da igra – kaže Straka.

Pojavila se prethodnih dana i informacija da bi Rafael Nadal mogao da zaigra na istom turniru kako bi i on osvajao nove bodove. Ipak, od toga neće biti ništa.

– Razgovarao sam sa njim jednom tokom ove nedjelje, mislim da on neće doći – priznao je direktor turnira.

Straka je nedavno rekao da bi Đokovića u Beč mogla da privuče trka za Federerovim rekordom i osvajanje novih bodova.

– To je bila i moja spekulacija, Bogu hvala da se obistinila. Može da dobije 500 novih poena, tako da će svakako Novak biti maksimalno motivisan – zaključio je Straka.

Đoković je 2007. osvojio turnir pobjedom protiv Stena Vavrinke u finalu.

Foto: Getty Images

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close