Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović smatra neprihvatljivim da se pred Sudom BiH u Sarajevu vodi sudski postupak protiv legalno izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji radi prema zakonima i Ustavu Srpske.

– Neprihvatljivo je da se sudi predsjedniku Dodiku koji radi prema zakonima i Ustavu Republike Srpske, a to mu ne dozvoljavaju međunarodna zajednica i Kristijan Šmit – rekao je Nosović Srni.

Nosović je istakao da ovakvo ponašanje dijela međunarodne zajednice i Šmita ima za cilj da satanizuje srpski narod i sve što je srpsko.

– Ako neko pokušava da brani svoju teritoriju i bude kriv za to, onda to znači da u BiH ne postoje pravo, pravda, ljudskost, moral – naglasio je Nosović.

On je istakao da će delegacija Saveza logoraša Republike Srpske danas u Sarajevu prisustvovati ročištu pred Sudom BiH u predmetu protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića po optužnici za nepoštovanje Šmitovih odluka.

– Idemo u Sarajevo da branimo Republiku Srpsku, srpski narod, institucije Republike Srpske, te da odbranimo legalnog i legitimno izabranog predsjednika Republike Srpske od napasti koja se zove međunarodna zajednica i Kristijan Šmit – zaključio je Nosović.

Pretres pred Sudom BiH zakazan je za 13.00 časova, a sudija je Mirsad Strika.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakRajilić: Maksimalna podrška Dodiku i istini
Naredni članakGraorac: Pred Sudom BiH danas branimo institucije Srpske