Anđelko Nosović je nedavno dobio povjerenje Skupštine Saveza logoraša da i naredne četiri godine predvodi ovu asocijaciju.

Tokom te četiri godine Nosović ima određene planove za svoje članove u novom mandatu.

Ljudi su prepoznali namjeru zakonitosti, prepoznali su borbu za povoljniju mogućnost za funkcionisanje.

– Mi smo isuviše inferiorni u odnosu na sve druge organizacije, mi smo podnijeli mnogo muka i tortura, a ova organizacija nije dovoljno vrednovana – kaže Nosović.

Čovjek koji je proveo vrijeme u logoru nema nikave prednosi i povlastice, i privilegije ni po pitanju penzija, zdravstva, a ni po pitanju stambenog rješenja. To je tako jer nemamo zakon o savezu logoraša.

Pokušaćemo da ta populacija dobije privilegiju oslobađanja participacije pri lijčenju. Јer, želimo da olakšamo život i proces liječenja članova saveza logoraša. 

Ovim putem Nosović je pozvao sve logoraše da se prijave u svoje organizacije saveza logoraša da se napravi spisak i da se aktivno zahtjeva od organa i ministarva da se to ispuni i objezbijedi.

Nosović dodaje da Saradnja sa institucijama Srpske prije nije bila sjajna, te da su vremenom stvorili harmoniju i jedan lijep i uvažavajući odnos.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŠulić: Bećirović i Komšić trebaju ići pred Sud BiH; Ne poštuju zemlju koju predstavljaju i ruše ustavni poredak
Naredni članakBMW promijenio ime jednog modela i spustio cijenu