Finski proizvođač telefona HMD, koji je, inače, kupio Nokia brend, uskoro predstavlja osam novih uređaja među kojima je i unaprijeđena legendarna Nokia 3210 sa 4G podrškom.

Kompanija Human Mobile Devices, odnosno HMD sprema se za predstavljanje niza novih proizvoda uz moguće ponovno rebrendiranje nekih aktuelnih. Jedan od novih, ali i starih, biće i legendarna Nokia 3210 sa 4G podrškom, uz još tri Nokia telefona s obzirom na to da je HMD kupio Nokia brend.

Osim Nokia 3210 4G, vidjećemo najvjerovatnije i Nokia 235 4G, HMD T21, HMD Pulse+, HMD Pulse Pro i druge, pišu finski mediji kao što je “Suomimobiili”. Iako je HMD zvanično najavio lansiranje novog Nokia telefona u maju, dva HMD telefona u julu i jedan novi Barbie telefon, prodajni spiskovi otkrivaju brojku od osam predstojećih uređaja.

Najzanimljiviji od pomenutih uređaja je svakako legendarni Nokia 3210 telefon, čije će ime ovog puta biti Nokia 3210 4G. Prodajni spiskovi otkrivaju da će on biti dostupan u najmanje tri boje: plavoj pod nazivom Scuba Blue, crnoj Grunge Black i zlatno-žutoj pod nazvom Y2K Gold.

Međutim, drugi detalji za sada nisu još poznati, ali trebalo bi da vidimo i Nokia 225 4G, nasljednika osnovnog telefona objavljenog 2020. godine, koji bi trebalo da stigne u roze i plavoj boji. Međutim, HMD priprema navodno i potpuno novi telefon pod imenom Nokia 235 4G, koji će dolaziti u varijantama ljubičaste, plave i crne.

Četvrti od predstojećih osnovnih telefona je Nokia 110 4G (2024). HMD je već najavio nekoliko Nokia 110 telefona prošle godine, pa za sada nema informacija o razlikama u novoj verziji, osim toga da će ovaj telefon biti dostupan u najmanje jednoj boji: tzv. nordijskoj plavoj.

Prodajni spiskovi još ukazuju i da će se Nokia T21 tablet uskoro preimenovati u HMD T21 model, ali vjerovatno je da neće biti nikakvih suštinskih razlika u tabletima, iako bi moglo da bude u bojama.

Osim nabrojanih, finska kompanija sprema i HMD Pulse+ i HMD Pulse Pro. Prethodno su isti nazivi viđeni kod insajdera, ali su oni smatrali da su u pitanju kodna imena. Međutim, sada ispada da su to ipak komercijalna, a ne interna imena, jer su se pojavili u prodajnim spiskovima.

Za sada nema informacija da li su ovi telefoni isti kao oni koje je HMD ranije spomenuo kao uređaje koji će biti objavljeni u julu. HMD Pulse+ telefon navodno ima 6 GB RAM i 128 GB interne memorije. Takođe, ekran bi trebalo da bude 6,56 inča, a operativni sistem Android. Dostupna je samo jedna, plava boja. HMD Pulse Pro takođe dolazi sa 6/128 GB memorije, ali u tri boje: ljubičastoj, crno-plavoj nijansi i zelenoj, navodi “BenchMark”.

Foto: PrintScreen/Twitter

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakBMW: Kupcima ne može na silu nametati električna tranzicija
Naredni članakKako ponovo otvoriti zatvoreni tab u Google Chromeu?