Sarajevska policija nije zaprimila zahtjev lidera političkog pokreta “Vjera, narod, država” Sanina Muse za održavanje protesta sutra ispred Suda BiH, povodom suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i okupljanja građana koji Dodiku daju podršku, rekla je danas portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Novalićeva je istakla da nisu zaprimili zahtjev ni od Sanina Muse kao fizičkog lica, ni od političkog pokreta “Vjera, narod, država”.

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević izjavio je ranije da je Sanin Musa odraz jednonacionalnog, jednovjerskog i bezbjednosno rizičnog Sarajeva i ne postoji ni minimum bezbjednosnih uslova da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dođe na ročište koje je zakazano za sutra.

Galijašević je upozorio da je Sanin Musa dio struktura koje predstavljaju ozbiljnu bezbjednosnu prijetnju, te da iz tog razloga njegove poteze treba shvatiti vrlo ozbiljno.

Lider političkog pokreta “Vjera narod država” i bivši pripadnik odreda El mudžahedin Sanin Musa je na svom Fejsbuk profilu najavio skup za sutra, iako je prethodno MUP-u Kantona Sarajevo predao zahtjev za prijavu mirnog okupljanja 30. januara ispred zgrade Suda BiH /kada je provobitno trebalo biti održano suđenje/, a koji je zabranila sarajevska policija.

Uprkos tome, Musa je na društvenim mrežama najavio okupljanje protiv onih koji dolaze “javno četnikovati po Sarajevu”.

Musa je naveo da je cilj skupa, prije svega, da se zabrani okupljanje osoba koje daju podršku predsjedniku Dodiku tokom njegovih ročišta pred Sudom BiH.

Foto: rtrs.tv/Ilustracija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Bez Republike Srpske nema slobode (VIDEO)
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano i toplo, temperatura do 22 stepena Celzijusova