Na današnjoj sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije utvrđena usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, niti su prihvaćeni principi Prijedloga zakona o vrhovnom sudu BiH, čiji je predlagač poslanik Kluba Narod i pravda Denis Zvizdić.

Ustavnopravna komisija nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH ni Prijedloga zakona o dopunama Zakona o odbrani BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Riječ je o zakonskom aktu čiji je predlagač Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Ustavnopravne komisije nisu podržali poslaničku inicijativu Zvizdića kojom Predstavnički dom traži od vlada Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta da, u roku od 60 dana od usvajanja inicijative, pripreme izmjene entitetskih krivičnih zakona i Krivičnog zakona Brčko distrikta, kojim će se kao posebno krivično djelo definisati nasilnička vožnja u drumskom saobraćaju.

Usvojen je prijedlog da na savjetovanju iz krivičnopravne oblasti, koje će se održati od 5. do 8. juna u Neumu, učestvuju svi članovi Komisije, kao i službenici Kancelarije sekretara Komisije.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakNaplata u prvom kvartalu premašila milijardu KM
Naredni članakGRANIČNI PRELAZI: Pojačan saobraćaj u Gradišci na izlasku iz zemlje