Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastao se danas u Sarajevu sa ambasadorom Slovačke Republike u BiH Romanom Hlobenom.

Konstatovano je da postoji izuzetno dobra saradnja između BiH i Slovačke u oblasti azila i migracija. Nešić je upoznao ambasadora Hlobena sa trenutnom situacijom u ovoj oblasti i mjerama koje nadležne institucije BiH poduzimaju u oblasti migracija i spriječavanja trgovine i krijumčarenja ljudima.

Izražena je obostrana spremnost za nastavak partnerskih odnosa u ovoj oblasti koji su zasnovani na Memorandumu o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke Republike i Ministarstva bezbjednosti BiH.

Nešić je posebno istakao važnost pružanja stručne pomoći i podrške u usvajanju evropskih standarda i približavanja BiH članstvu u EU. Dogovorena je bilateralna posjeta ministra Nešića Republici Slovačkoj, što će biti prilika da se na najvišem nivou razgovara o unaprjeđenju odnosa i uspostavljanja efikasnije saradnje između dva ministarstva.

Takođe razgovarano je o podršci u oblasti zaštite i spašavanja, posebno obuci spasilačkih službi u BiH za spašavanje unesrećenih i potrage za nestalim licima.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakAmbasada SAD: Novi proces izbora za pozicije u VSTS je korak unazad
Naredni članakCvijanović-Novak: Mađarska iskren prijatelj Srpskoj; Govori jezikom partnerstva i saradnje (FOTO)