Vaskršnji sabor Srpske i Srbije nije usmjeren protiv bilo koga niti protiv bilo čega, nego je afirmisanje ekonomskih i kulturnih projekata između Republike Srpske i Srbije. Od toga će koristi imati ne samo oni koji žive u Republici Srpskoj, a među njima ima i Bošnjaka, nego i cijela BiH, rekao je Nenad Nešić ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH reagujući na izjavu Denisa Bećirovića koji je tokom razgovora sa Kristijanom Šmitom rekao da je najava održavanja sabora “apsolutno neprihvatljiva u demokratskom i civilizovanom svijetu”.

Ističe da svaki ekonomski projekat u Republici Srpskoj znači i ekonomski napredak cijele BiH.

– Bošnjački član Predsjedništva, umjesto demagogije, tužakanja i politike svađa, trebao bi za početak pročitati član 3.2. Ustava BiH koji glasi:’ Entiteti imaju pravo da uspostave specijalne paralelne odnose sa susjednim državama, u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom BiH” – kaže Nešić.

Navodi da je regionalna saradnja i normalizacija odnosa, takođe, jedan je od zahtjeva EU.

– Šta ima loše u tome što Srbija i Srpska prave autoput od Kuzmina preko Rače i Bijeljine ka Banjaluci. Tim autoputem se voze i Bošnjaci, Bošnjaci iz Јanje će takođe lakše plasirati svoje poljoprivredne proizvode!? Šta je loše u brojnim ekonomskim projektima koji su otpočinjani na ranijim zajedničkim sjednicama vlada Srpske i Srbije? – pita Nešić.

Umjesto što sije netrpeljivost, dodaje Nešić, protivi se ekonomskom napretku, Bećirović bi nam mogao nabrojati koliko je to on investitora doveo u FBiH?

– Koji je njegov doprinos boljem životu? Srbija je pokrenula projekat povezivanja Novog Pazara i Sarajeva, i ostala joj je još jedna dionica da se uradi, a Sarajevo još nije mrdnulo prstom niti definisalo trasu. Rad, a ne demagogija, vode napretku i razvoju – poručio je Nešić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Spomenko Gostić, mali a veliki heroj, vječna opomena da čuvamo Srpsku
Naredni članakVoda nije neograničen resurs, neophodno racionalno korištenje