Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić naveo da je povišen nivo bezbjednosne ugroženosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika s obzirom na funkciju koju obavlja, atmosferu napetosti i svojevrsnog linča koja je stvorena u javnosti, posebno nakon početka suđenja.

Nešić je ovo naveo u odgovoru na pitanje poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darka Babalja koje je postavio na prošloj sjednici ovog doma – ko ugrožava bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika?

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara je istakao da policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše bezbjednosne procjene ugroženosti štićenih lica.

– Podsjećamo da je osoba koja zastupa krajnje ekstremističke stavove i okuplja istomišljenike u okviru jedne stranke, javno putem društvenih mreža upućivala prijetnje i slala svojevrsne poruke da se neki ljudi likvidiraju – navodi se u Nešićevom odgovoru.

On je ukazao da policijske agencije imaju obavezu da međusobno sarađuju, razmjenjuju informacije i saznanja o prijetnjama i mogućim ugrožavanju bilo kojeg građanina, a posebno ako je riječ o visokorangiranim zvaničnicima, te da u skladu sa tim preduzimaju mjere prevencije i zaštite od mogućih napada.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakStojičić-Јović: Stvoriti optimalne uslove za pravilan rast i razvoj djece
Naredni članakKostrešević: Policija Srpske dobar uzor za planiranje i realizaciju bezbjednosnih akcija