Јa sam Srbin i najviše na svijetu volim Republiku Srpsku i svoj narod. Ali poštujem sve narode i ljude u BiH. Za mene je svaka suza jednako teška, svaka rana jednako bolna. Јa sam jedini ministar u Savjetu ministara koji je ispunio sve evropske obaveze i uradio najviše posla, poštujući ustavne nadležnosti. Nikada se neće odreći onog ko sam i šta sam niti me zanimaju politički stavovi NVO koje po prirodi stvari služe političkim interesima onih koji ih plaćaju, rekao je ministar bezbjednosti Nenad Nešić, komentarišući poziv dva udruženja upućen Kristijanu Šmitu da ga smijeni zbog izjave da 1. mart nije nikakav Dan državnosti BiH.

Ne znam u kojoj kancelariji im je pisana izjava da bezbjednosna situacija nikada nije bila gora, kada svi u Evropi kažu da je ona dobra.

– Valjda im je bila dobra situacija kada smo imali terorističke napada po cijeloj BiH, kada su ekstremisti ubijali vojnike i policajce, i napadali na Američku ambasadu. E, pa takvih više nema. Što se tiče napada na povratnike, volio bih jednom čuti da izraze solidarnost i za napade na starice u FBiH, da od MUP-a FBiH zatraže da istraže nestanak srpskih staraca i aktere napada na starce u Lukavcu, Vozući i Mostaru. Za razliku od tih nedjela, MUP RS je rasvijetlio svaki napad na povratnike u Republiku Srpsku – rekao je Nešić.

Nenad Nešić koji je kao dijete protjeran iz svog grada, dodaje on, čije komšije su prošle golgote sarajevskih logora, nikada nikog nije mrzio, a svojim radom se trudi da svima bude bolje i da postanemo dio civilizovanog svijeta.

– To što je u nečijim glavama i danas rat, nije moj problem. To što neko ubire debele apanaže da širi mržnju, takođe, nije moj problem. Dok se bavim politikom, a baviću se još dugo – zalagaću se za poštovanje dejtonskog uređenja, ravnopravnost naroda i entiteta. To što se neko identifikuje sa tragičnim 1.martom, ne znači da i mene može natjerati da isto mislim. Bave se ćoravim poslom. Makar su do sada mogli vidjeti da se ne plašim Šmita. Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene – poručio je Nešić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Orban uskoro u Banjaluci
Naredni članakŠulić: Za projekte prekogranične saradnje planirano 15 miliona evra (VIDEO)