Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je danas da su bezbjednosne agencije postupile po njegovom zahtjevu da podignu nivo bezbjednosti u svjetlu najnovijih dešavanja na Bliskom istoku i njihove refleksije na bezbjednost u Evropi.

Nešić je podsjetio da je uputio dopis bezbjednosnim agencijama u okviru Ministarstva bezbjednosti da preduzmu sve neophodne mjere i radnje kako bi se sačuvala bezbjednost građana i imovine unutar BiH s obzirom na dešavanja u pojasu Gaze, ali i na terorističke napade u Evropi, kao i to što mnoge zemlje Evrope, poput obližnje Slovenije, dižu mjere bezbjednosti.

– Naš bezbjednosni sistem ne smije da zatekne neka nepredviđena akcija i mora biti spreman da preventivno reaguje – istakao je Nešić.

On je pojasnio da je od bezbjednosnih agencija, od kojih je tražio da preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti, dobio informaciju da preduzimaju sve mjere i radnje, te da budno prate situaciju.

Francuska Generalna direkcija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je u srijedu, 18. oktobra, da su bezbjednosna upozorenja izdata na osam aerodroma u toj zemlji.

Slovenija je podigla procjenu ugroženosti od terorizma na srednji nivo, što je treći od pet nivoa opasnosti.

I Austrija je podigla nivo terorističke opasnosti na četvrti /narandžasti/ nivo i donijela odluku da u narednom periodu gotovo 200 vojnika izađe na ulice, prvenstveno Beča. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPočinje 66. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu
Naredni članakDodik: Amerika pokazuje neprijateljstvo prema Srpskoj (VIDEO)