Na današnjem sastanku ministra rada i boračko-invalidske zaštite Danijela Egića i predsjednika organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata zakljućeno je da Republika Srpska neće dozvoliti da joj se umanje prava i da će se boriti svim dozvoljenim političkim sredstvima.

Ministar Egić je istakao da resorno ministarstvo i predstavnici udruženja čvrsto stoje uz Republiku Srpsku i njene institucije.

On je pozvao sve rodoljube Srpske da se pridruže velikom narodnom mitingu i tako podrže one koji predstavljaju Srpsku i na dobar način se bore za nju.

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin podsjetio je da je Srpska stvorena u miru i dodao da je danas napadnuta možda čak i opasnije nego u uslovima rata.

– Ovo je trenutak kada bezrezervno moramo stati iza Republike Srpske i interesa srpskog naroda. Za to imamo dovoljno resursa i kapaciteta – ocijenio je Župljanin.

Prema njegovim riječima, Srpska će svoj put u budućnost graditi u uslovima mira i stabilnosti, na nivou razvijenih demokratskih dostignuća i u tome je neće spriječiti nikakva rezolucija.

Župljanin smatra da je narodni miting način da se iskaže svesrpsko jedinstvo i sačuva sloboda srpskog naroda, Srpska i njene institucije i imovina.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Milovan Gagić rekao je da je očuvanje Srpske i zaštita srpskog naroda najveći interes ove organizacije.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Hoće da naprave mit o Srebrenici, a ona to nije
Naredni članakDOBOJ: Odigrana monodrama „Na Drini Ćuprija” u izvođenju Tihomira Stanića (VIDEO)