Šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da bi izglasavanjem u Savjetu bezbjednosti UN rezolucije, čiju su nacrt uputile Rusija i Kina, a kojom bi bila ukinuta ovlaštenja visokog predstavnika u BiH, na značaju dobili i zaključci Narodne skupštine Republike Srpske da visoki predstavnik nije potreban BiH.

Žunić je rekao da su Rusija i Kina tim dokumentom iznijele demokratske stavove koji su u vezi sa međunarodnim pravom i da je to jedino što je u ovom trenutku moguće u BiH.

Podnošenje nacrta rezolucije Rusije i Kine članicama Savjeta bezbjednosti UN za ukidanje ovlaštenja visokog predstavnika još je jedna potvrda ispravnog stava nekih od najvećih svjetskih sila koje kontinuirano ukazuju na to da se vladavina prava i osnovnih demokratskih principa moraju obezbijediti svim narodima i državama, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać.

Podsjećamo, Rusija i Kina podijelile su članicama Savjeta bezbjednosti UN nacrt rezolucije kojom bi odmah bila ukinuta ovlašćenja međunarodnog visokog predstavnika u BiH.

U nacrtu se podržava imenovanje visokog predstavnika Kristijana Šmita do 31. jula naredne godine, kada bi bila zatvorena Kancelarija visokog predstavnika

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakNovaković Bursać: Vladavinu prava obezbijediti svim narodima i državama
Naredni članakTegeltija i Rajnertsen o evropskim integracijama