High Tech

Na Dark webu krv kovid-19 pacijenata košta više nego najam ubice

Pandemija virusa korona uticala je i na Dark Web, na kojem su se počele prodavati zaista bizarne stvari – među njima i navodna krv oporavljenih od virusa korona!

Cijena je “prava sitnica”, oko 16.000 američkih dolara. Naravno, nejasno je što bi sve s tim mogli učiniti.

Kao što nije jasno ni kako se uopšte može dokazati da je osoba čija se krv prodaje zaista preboljela bolest odgovornu za postavljanje više od četiri milijarde ljudi diljem svijeta u izolaciju.

Istovremeno, ono što je interesantno u ovom istraživanju Dark Weba od strane Atlas VPN-a jeste da se tamo može naručiti ubistvo za pet hiljada dolara. Cijena je to koja se postojano održava, bez obzira na pandemiju i krizu koju je izazvala.

Zato se odrazila na još neke detalje, kao lažna cjepiva i navodne ljekove za virus korona. Oni se nude u raznim kombinacijama, po raznim cijenama i takođe je nejasno ko bi to uopšte htio kupiti. Ali, ako se nudi, moguće da postoje zainteresovani kupci.

Ono što kupac kupovinom krvi zaraženih dobija jest plazma oporavljenog pacijenta, koja se potom ubrizgava u zaraženu osobu. Tako nešto spominjalo se kao način tretiranja pacijenata u Južnoj Koreji. Naravno, uz mnogo “ali”.

Naime, tamošnji naučnici su utvrdili da je pacijente oboljele od virusa korona moguće liječiti plazmom pacijenata koji su svladali tu bolest, a koja sadrži potencijalno korisna antitijela.

Foto: Freepik

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close