Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom održavanja javnog skupa “Srpska te zove” koji je prijavljen od strane Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica za četvrtak, 18. aprila u 18.00 časova na Trgu Krajine u Banjaluci.

– Građanima savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument – navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako navode u saopštenju, u cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja ovog javnog skupa, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izdao je Naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske za dan 18. april 2024. godine od 00.00 časova do 24.00 časa na području cijele Republike Srpske.

– Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti zabranjena upotreba dronova – dodaje se u saopštenju.

Foto: instagram.com/mup.srpske

Izvor: RTRS

Prethodni članakVulić: Umjesto što se šepuri po institucijama, Marfiju je bolje da se zatvori u svoje odaje do odlaska iz BiH
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 17. april