BANJALUKA – Na području Hercegovine i u istočnim krajevima Republike Srpske kolovozi su ovog jutra mokri i klizavi, u ostalim krajevima suvi ili mjestimično vlažni, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na jake udare vjetra na području Kneževa.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko distrikt /Brčko jedan/ i granica Republike Srpske/Brčko distrikt /Brčko dva/-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji vodovoda na području naselja Šnjegotina, opština Čelinac, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Federacije BiH na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je jutra mjestimično smanjena zbog magle, posebno na putevima koji vode prema graničnim prelazima Prisika, Crveni Grm i Ivanica, kao i na magistralnom putu Lašva-Vitez.

Kolovozi su većinom vlažni ili mokri, učestali su i odron na brojnim dionicama, lja mjestimičmo ima i jačih udara vjetra.

Na auto-putu preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, kao i na dionici Butile – Vlakovo zbog radova na mostu Bojnik, pa je potrebna sporija vožnja.

Zbog radova kod tunela Korija na magistralnom putu Sarajevo-Lapišnica saobraća se jednom trakom uz povremene 15-minutne obustave.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

(Nezavisne)

Prethodni članakOdbrana i porodica traže za generala Mladića hitno liječenje u Srbiji
Naredni članakEP u futsalu: Srbija neriješeno s Italijom