Po svemu sudeći Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara i nadležni u ovoj instituciji, na čelu sa Biserom Turković, neće ništa preduzeti niti sankcionisati konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji je na društvenim mrežama širio mržnju i pozivao na rat uz povike “Alahu Ekber”, što potvrđuje i činjenica da se iz ove institucije ne oglašavaju povodom ovog skandala.

Prošle sedmice Novinska agencija Republike Srpska – SRNA uputila je dopis MIP-u sa pitanjem da li je Ministarstvo preduzelo ikakve mjere protiv konzula u Frankfurtu Admira Atovića, ali i pored urgencije odgovora nema.

Da će i “slučaj” konzula Atovića biti završen kao i brojni slični potvrđuje i činjenica da MIP nije sankcionisao ni druge zaposlene u MIP-u koji su takođe imali nacionalističke istupe mržnje prema Srbima na društvenim mrežama.

Ignorisanje pitanja Srne još je jedan dokaz preovladavajućeg trenda neodgovaranja na pitanja ove medijske kuće, a vjerovatno i ostalih nepoželjnih medija, kao i da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković, kadar SDA, uporno ignoriše sve skandalozne poteze bošnjačkog kadra zaposlenog u ovom ministarstvu, a pogotovo ako su njihovi istupi usmjereni protiv Srba.

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović indirektno je zaprijetio ratom u BiH, da bi nakon toga obrisao svoj “Tviter” nalog.

On je na svom nalogu napisao: “Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni”.

– Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! RPG-ovi u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju ovi da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić… Alahu Ekber – napisao je Atović.

Nakon što se zbog ovakvog stava prvo podigla prašina na društvenim mrežama, a onda i u medijima u Srpskoj, Atović je obrisao svoj Tviter profil na kome je ranije pisalo da je “natporučnik ARBiH”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakKošarac: Šarovićeve izjave u funkciji zaštite interesa bošnjačkih političara
Naredni članakČubrilović-Eskobar: Dijalogom rješavati sporna pitanja