Vlada Republike Srpske razmatraće danas informaciju o koordinaciji aktivnosti u vezi sa pripremom Programa ekonomskih reformi BiH za period 2024-2026. godine.

Ministri će razmatrati informaciju o aktivnostima na izradi Okvirne strategije razvoja širokopojasnog pristupa u BiH za period 2023-2027. godina i uspostavljanju radnog tijela – Kancelarije za širokopojasnost Republike Srpske.

Pred Vladom će biti informacija o upisanim studentima u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2023/2024. godini na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj, kao i informacija o aktivnostima u vezi sa prikupljanjem podataka za potrebe SIGMA izvještaja procjene stanja u javnoj upravi u ovoj godini.

Na dnevnom redu je informacija o aktivnostima u vezi sa prioritizacijom i eventualnom revizijom Akcionog plana Strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH 2018-2027. godine, kao i informacija o stanju kadrova u republičkoj upravi Republike Srpske.

Ministri će razmatrati prijedlog Vlade Republike Srpske za Program rada Narodne skupštine Srpske za ovu godinu, kao i prijedlog programa o korištenju obnovljivih izvora energije, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javošću.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 24.01.2024. godine
Naredni članakCvijanović: Pravni okvir EU i UN ne poznaje protektorat kakav je u BiH