Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske je opredijeljeno za podizanje standarda i poboljšanje materijalnog položaja svih radnika u oblasti pravosuđa u Republici Srpskoj, a što se jasno pokazalo, kako proteklih godina tako i u ovoj situaciji, u kojoj su pojedini radnici donijeli Odluku o stupanju u štrajk.

– Kako bismo riješili problem prouzrokovan štrajkom u pravosuđu, sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske održali smo više sastanaka, upravo radi postizanja dogovora u vezi sa zahtjevima administrativnih radnika zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, a koji su donijeli Odluku o stupanju u štrajk i iznijeli zahtjeve vezano za povećanje plata i naknada – navode iz Ministarstva pravde.

Iako Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske nije bilo u mogućnosti da prihvati navedene zahtjeve, iz razloga kako kažu, što budžetom koji je usvojen za 2024. godinu, nisu predviđena sredstva za povećanje plata, ističu da je njihov cilj da pokušaju pronaći zajedničko rješenje, kako bi institucije pravosuđa počele da rade u punom kapacitetu.

– U tom smislu uvijek ćemo biti spremni da obnovimo socijalni dijalog, ali kroz institut pregovaranja. Shodno tome, i u narednim danima će biti nastavljen razgovor sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske – navode iz Ministarstva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra četvrtak uglavnom sunčano uz porast temperature
Naredni članakVučević-Knežević: Јedino kroz dijalog i saradnju do dugoročne stabilnosti u regionu