High Tech

Minijaturni kompjuter staje u džep, a nudi pristojne performanse (FOTO)

Kompanija XCY je započela prodaju svog ultrakompaktnog (UCFF) Portable Mini PC N4100 kompjutera koji može stati na dlan ruke.

Ovaj kompjuter je dovoljno snažan da omogući surfanje internetom, korištenje emaila, rad u uredu, kao i slušanje muzike te gledanje videa.

Prenosni kompjuter košta 179 dolara, a moguće ga je i nadograditi. Njegove dimenzije iznose 62x62x42 mm, posjeduje četverojezgreni Inter Celeron N4100 “Gemini Lake” procesor, 8 GB LPDDR4 RAM-a i 128 GB M.2-2242 SSD memorije koja može biit povećana. Kompjuter ne samo da je kompakten nego je i veoma lagan sa samo 121 gramom, što se može porediti s modernim smartphoneom, a to znači da lako može stati u džep.

Procesor se hladi zahvaljujući aktivnom sistemu hlađenja, tako da ipak proizvodi određenu buku. Ipak, aktivno hlađenje znači da se neće pregrijati te da će uvijek isporučivati maksimalne performanse.

Portable MIni PC N4100 podržava Wi-Fi 5 i Bluetooth 4.2 bežične tehnologije, ima USB Type-C port za punjenje, a može koristiti gotovo svaki USB-C adapter. Tu su i dva USB 3.0 Type-A porta, HDMI 2.0 port, microSD slot i 3,5 mm utor za slušalice.

Foto: klix.ba

Izvor: Klix

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close