Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović istakao je danas ne može da nađe adekvatne riječi kojima bi opisao govor mržnje narodnog poslanika Begije Smajić, koja je Vojsku Republike Srpske nazvala genocidnom, te naglasio da je VRS bila garant da se ne ponove pokolji nad srpskim narodom kao u Drugom svjetskom ratu.

– VRS ako je povezana sa riječju genocid na bilo koji način, onda je to u tom smislu da je ona spriječila da se ponovi genocid nad srpskim narodom poput onog koji je počinjen na ovim prostorima u Drugom svjetskom ratu. VRS je bila garant da se ne ponove ti pokolji nad Srbima koje su počinili sunarodnici Smajićeve iz `Handžar divizije` i Hrvati u redovima ustaša i domobrana – rekao je Milunović.

Prema njegovim riječima, na svakom mjestu, pa i u Podrinju, pored spomenika iz odbrambeno–otadžbinskog rata mogu se vidjeti i spomenici žrtvama terora iz Drugog svjetskog rata kojeg su počinili preci istih onih koji su digli oružje na Srbe 1992. godine u namjeri da dovrše mračni posao.

– VRS je predstavljala spontan otpor koji je omogućio da ostanemo na svojim ognjištima i da spasimo svoj narod da mu se ne desi pokolj kao onaj iz Drugog svjetskog rata – naglasio je Milunović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakUsvojen Zakon o utvrđivanju porijekla imovine i Nacrt zakona o VSTS
Naredni članakZemljotres u BiH; Osjetio se i u Doboju (FOTO)