Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović rekao je da je do sada po javnom pozivu za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene i nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske jednokratna novčana pomoć isplaćena za 6.120 boraca, od ukupno prijavljenih 14.270.

Milunović je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je još obrađeno 3.337 predmeta u kojima nisu ispunjeni uslovi navedeni u kriterijumima u javnom pozivu.

Milunović je ponovo apelovao da lokalne zajednice pokažu ozbiljnost i ubrzaju procese kada je riječ o rješavanju predmeta i zahtjeva u vezi sa realizacijom javnog poziva za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim demobilisanim i socijalno ugroženim borcima iz Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Banjaluka, Prijedor i Doboj do sada nose polovinu neobrađenih predmeta.

On je rekao da je Srebrenica obradila 0,7 odsto predmeta, Doboj i Bratunac po 18 odsto, Laktaši 20 odsto, Lopare 23 odsto, Banjaluka 25 odsto predmeta, Kozarska Dubica 36 odsto, Prijedor 42 odsto, Prnjavor 43 odsto, Teslić 51 odsto, Istočna Ilidža 55 odsto obrađenih predmeta.

Milunović je naveo da su opštine Šipovo, Šamac, Kotor Varoš i Gradiška obradile više od 60 odsto predmeta, dok su više od 90 odsto predmeta obradile opštine Bileća, Brod, Vlasenica, Zvornik, Kostajnica, Novi Grad, Petrovac, Rogatica, Sokolac, Srbac, Trnovo, Ugljevik, Foča i Čajniče.

On je rekao da su ovaj posao u potpunosti završile opštine Berkovići, Višegrad, Vukosavlje, Gacko, Novo Goražde, Derventa, Donji Žabar, Istočni Stari Grad, Istočni Drvar, Јezero, Kalinovik, Kneževo, Krupa na Uni, Kupres, Ljubinje, Milići, Modriča, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Osmaci, Pale, Pelagićevo, Petrovo, Ribnik, Rudo, Han Pijesak, Čelinac i Šekovići.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske raspisalo je 2. aprila javni poziv za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene nezaposlene borce Vojske Republike Srpske u iznosu od 100 KM.

Foto: Screenshot/rtrs.tv

Izvor: SRNA


Prethodni članakSjednica Republičkog štaba za vanredne situacije
Naredni članakNeustavna Uredba sa zakonskom snagom o Fondu solidarnosti za obnovu Srpske