Microsoft Edge se ponovo našao na udaru zbog neobičnog ponašanja.

Nakon nekoliko prijavljenih situacija u kojima je Edge ispoljio kontroverzno i napadno ponašanje, pregledač se sada našao u problemu zbog otvorene krađe podataka iz drugih pregledača.

Brojni korisnici tvrde da Microsoft Edge crpi podatke iz otvorenih tabova, kao i druge informacije iz Chrome-a i to sve bez dozvole.

Microsoftov pregledač ima dugme za koje može da se iskoristi za automatsko prebacivanje podataka iz Edge-a u Chrome, uključujući otvorene tabove, istoriju pretrage, favorite i drugo. Tokom prvog podešavanja, Edge pita korisnika da li želi da odobri sinhronizovanje sa drugim pregledačima, kako bi mogli da se lako prebace na Chrome ili Firefox. Ta opcija je takođe dostupna i u podešavanjima i podrazumevano je isključena.

Ono što je problematično, jeste da Edge ne mari za to koju opciju ste izabrali i krade podatke iz Chrome-a kada mu to nije dozvoljeno. Što je još zanimljivije, Microsoft Edge priznaje svoja djela tako što se automatski pokreće sa svim podacima koje je sikopirao sa Chrome-a, prenosi b92.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakGalaxy AI ove godine stiže na 100 miliona uređaja
Naredni članakŠta treba da znate prilikom selidbe?