Sport

Marka: Đoković predvodio “četu”, postavljen ultimatum Amerikancima

Teniska asocijacija SAD, ATP i najbolji svjetski igrači održali su jedan neprijatan sastanak, piše španska Marka.

Renomirani list navodi da su se te organizacije sastale sa igračima kako bi razgovarale o sudbini US opena i Sinsinati Mastersa.

Sinsinati Mastres je pomjeren u Njujork i zakazan za 22. avgust, nakon čijeg završetka bi trebalo da počne US open.

Igrači već neko vrijeme zahtijevaju da im Teniska asocijacija SAD obezbijedi to da po povratku u Evropu ne budu morali u obavezan karantin.

Očekivalo da se da to bude “gotova stvar”, ali je nedavno otkazivanje Mastersa u Madridu, koji je na sav glas najavljivao i publiku, dovelo do nesigurnosti.

Marka piše da je Top 20 igrača, koje je predvodio Novak Đoković, prošlog vikenda predstavilo krovnim organizacijama veoma jasan stav – ukoliko bude karantina po povratku u Evropu, niko neće doći na US open.

To je bio uslov pomenutog “tajnog sastanka” u kojem bi se svih 20 igrača povuklo sa turnira ukoliko ta stavka ne bi bila ispunjena.

Takođe je problem stvorila promjena pravila da će igrač biti eliminisan sa turnira ukoliko neko iz njegovog tima bude pozitivan na virus korona.

Podsjećanja radi, Rodžer Federer je odavno završio sezonu, Rafael Nadal je odustao od US opena, a Novak Đoković i dalje nije donio zvaničnu odluku.

Foto: facebook.com/adriatourofficial

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close