Poljoprivrednici u Republici Srpskoj pozdravljaju rekordnu isplatu podsticaja od 16,3 miliona KM koja je isplaćena danas, a dolazi u pravi čas pred proljećnu sjetvu i obnavljanje farmi, izjavio je predsjednik republičkog Saveza udruženja poljoprivrednih proizvoćača Stojan Marinković.

Marinković je rekao da svaka uplata poljoprivrednicima dolazi u pravi čas, pogotovo u periodu kada se zanavljaju proljećna sjetva i farme, te oprema.

On je naveo da poljoprivrednici očekuju da će resorno ministarstvo, u skladu sa dogovorom sa udruženjima i pravilnikom o subvencijama za poljoprivredu, uplatiti i preostale iznose što prije kako bi se mogao nabaviti repromaterijal za proljećnu sjetvu, odnosno svaki sektor proizvodnje ono najneophodnije za narednu godinu.

– To je nešto što poljoprivrednici gotovo svakodnevno očekuju, imajući u vidu prethodnu godinu koja je pogodila sve sektore poljoprivredne proizvodnje u negativnom smislu, od prirodnih do neprirodnih nepogoda – istakao je Marinković za Srnu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas više od 16.353.680 KM za podsticaje, a isplaćene su premije za muzna grla, kao i za voće i povrće.

Iz Ministarstva su naglasili da su ovom isplatom u potpunosti ispunjene obaveze iz prošle godine prema voćarima i povrtarima, dok je prvi put od uvođenja isplaćena premija po muznom grlu.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakCvijanović: Neprofesionalizam u Sudu BiH; Sumnja da je prethodni sudija bio pod pritiskom (VIDEO)
Naredni članakVišković: Nečuveno – sudija tražila da se čita samo dio optužnice gdje se spominje Dodik (VIDEO)