BANJALUKA, 25. NOVEMBRA /SRNA/ – Na putnim pravcima u kotlinama i uz riječne u Republici Srpskoj i Federaciji BiH magla smanjuje vidljivost, a posebno na području Doboja, Istočnog Sarajeva, Foče i Gacka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na području Federacije BiH magla smanjuje vidljivost na dionici auto-puta Sarajevo-Zenica, kao i na dionicama magistralnih puteva Zenica-Doboj, Konjic-Jablanica-Mostar, Goražde-Foča, Bugojno-Jajce-Banjaluka i Travnik-Donji Vakuf. 
Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina od 7.00 do 15.00 časova sanira se kolovoz, pa se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radi izvođenja minerskih radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod Male hidroelektrane "Bočac", od 14.00 do 14.30 časova doći će do privremene obustave saobraćaja. 
Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po pretežno suvom kolovozu. 
Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani", zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac". Radi bezbjednog saobraćanja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 
Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, na području "Đokinog potoka", i na dionici regionalnog puta Prnjavor-Stanari, na području "Prnjavorske petlje", izmijenjen je režim saobraćanja zbog ulaska i izlaska transportnih vozila sa građevinskim materijalom i građevinskih mašina koje učestvuju na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti. Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub povremeno dolazi do petnaestominutne obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. Na regionalnom putu R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično. Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Sapna-Karakaj-Zvornik u mjestu Zaseok u periodu od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propušatanja. Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Ugljevik u mjestu Banj Brdo, lokalitet Simina cesta, biće povremeno obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova. Obustave će trajati 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta. 

Od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, aktuelne su priveremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja. 
Zbog deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, u opštini Brod, do 16. decembra biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje/Brusnica radnim danima od 8.00 do 15.00 časova. Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija je ukupna masa veća od 16 tona. Na području Federacije BiH danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija, dok se radovi izvode na magistralnom putu Prozor-Jablanica, Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu u Šamcu. 
Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja. Zbog radova u Hrvatskoj, danas će od 7.00 do 18.00 časova doći će do potpune obustave saobraćaja na graničnom prelazu Orašje-Županja. Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa su svakodnevne gužve i duža zadržavanja, a vozačima se preporučuje da koriste druge granične prelaze. 

Prethodni članakPretežno oblačno, uz povremenu kišu
Naredni članakAutomobilima sa tablicama BiH zabranjen ulaz na Kosovo