BANJALUKA, 23. NOVEMBRA /SRNA/ – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH magla i jutros smanjuje vidljivost na svim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozačima savjetuje oprezna i sporija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Vidljivost je posebno smanjena na putu Sarajevo-Zenica, te na dionicama magistralnih puteva Zenica-Doboj, Konjic-Jablanica-Mostar, Goražde-Foča, Bugojno-Jajce-Banjaluka i Travnik-Donji Vakuf. 

Na putu Vršani-Bijeljina u toku je sanacija kolovoza danas do 15.00 časova, pa se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila. Zbog minerskih radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod "MHE Bočac", od 14.00 do 14.30 časova biće na snazi privremena obustava saobraćaja. Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". Radi bezbjednog saobraćanja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, na području "Đokinog potoka", i na dionici regionalnog puta Prnjavor-Stanari, na području "Prnjavorske petlje", izmijenjen je režim saobraćanja zbog ulaska i izlaska transportnih vozila sa građevinskim materijalom i građevinskih mašina koje učestvuju na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti. Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub povremeno dolazi do petnaestominutne obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. 
Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Sapna-Karakaj-Zvornik u mjestu Zaseok u periodu od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propušatanja. 
Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Ugljevik u mjestu Banj Brdo, lokalitet Simina cesta, biće povremeno obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova. Obustave će trajati 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta. Od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, aktuelne su priveremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja. Zbog deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, u opštini Brod, do 16. decembra biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje/Brusnica radnim danima od 8.00 do 15.00 časova. Na magistralnom putu Stolac-LJubinje, zbog deminerskih radova, dolazi do povremenih obustava saobraćaja od 7.00 do 16.00 časova. Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija je ukupna masa veća od 16 tona. 

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza. Na ostalim graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Prethodni članakOd 2018. Hrvatska svim građanima daje po 1.300 evra za ljetovanje
Naredni članakDanas do 19 stepeni celzijusovih