Ministarstvo unutrašnjih poslova obračunaće se i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu, naglasio je Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

– Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješimo ulogu bilo kog pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom. Iako smo bili svjesni da će to biti velika sramota za našu policiju i da će izazvati negativne reakcije naših građana nijednog trenutka nismo pomislili da odustanemo ili nešto prikrijemo u vezi sa ulogom naših pripadnika sa kriminalnim klanovima – istakao je Lukač.

https://twitter.com/RTRSvijesti/status/1416679132411449347?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1416679132411449347%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Flat.rtrs.tv%2Fvijesti%2Fvijest.php%3Fid%3D438887

On je rekao da njihove kontakte i veze prate već duže vremena i naglasio da neće odustati od procesuiranja bilo kog službenika ili lica koja su umiješana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima.

– Poruka svim našim građanima je da i ovim primjerom dokazujemo da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško jer je povjerenje i bezbjednost naših građana iznad bilo kog pojedinca a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP Srpske – poručio je Lukač.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakSrpska ima kvalitetnu kontrolu proizvodnje mlijeka
Naredni članakPočeo 68. Pulski filmski festival