Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da Srpska nema izražen problem sa migrantima.

Nakon Proširenog kolegijuma ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjaluci, Lukač je rekao na konferenciji za novinare da je u pogledu migranata zabrinjavajuće ono što se dešava u regionu i u Federaciji BiH.

Lukač je podsjetio da su vlasti Republike Srpske donijele dobru odluku da se na teritoriji Srpske ne dozvoli uspostavljanje migrantskih kampova, centara niti bilo čega što može da ugrozi lokalne zajednice, građane i njihovu imovinu.

On je napomenuo da policija Republike Srpske efikasno radi svoj posao i ne dozvoljava migrantima da naprave bilo kakav prekršaj ili krivično djelo i na taj način građani Srpske i njihova imovina mogu biti bezbjedni i mirni.

– Građani nas obavještavaju o tome gdje god da se migranti pojave pojedinačno ili u grupama i policija Republike Srpske izlazi na lice mjesta, stavlja ih pod kontrolu i sprovodi kroz našu teritoriju i sprečavamo da učine bilo kakvo krivično djelo ili prekršaj – pojasnio je Lukač.

On je iznio podatak da je policija Republike Srpske u ovoj godini privela 4.040 migranata koji su ilegalno prešli u Srpsku, dok je lani taj broj iznosio 17.000 lica.

Lukač je naveo da je MUP Republike Srpske podnio šest izvještaja Tužilaštvu BiH zbog počinjenih šest krivičnih djela krijumčarenja protiv osam lica koja su prevozila 40 migranata.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakKortni Koks dobila prvu nominaciju za nagradu Emi
Naredni članakUstavni sud: Komisija za koncesije da riješi spor između Srpske i BiH