Znamo svi šta je pozadina suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću, a to je pokušaj da se oduzme imovina Republike Srpske, rekla je potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević, gostujući u našem Јutarnjem programu.

– Lakrdija, cirkus, farsa, riječi su kojima treba opisati suđenje Dodiku i Lukiću. Mnogo je nelogičnosti, razdvojeni su postupci protiv Dodika i Lukić. Sve se to vidi kroz ovo suđenje, kako vide Srpsku, pa 9. januar. Sa ovim suđenjem igra se posljednji čin farse zvana BiH. Bez obzira na sve smicalice, podrška na suđenju iz Srpske biće sve veća i veća. Svaki naredni put biće više ljudi u Sarajevu – istakla je Ljubojevićeva.

Ona je rekla da sudija ne bi trebalo da odlučuje o opravdanosti medicinske dokumentacije koja je dostavljena kao opravdanje za odsustvo Miloša Lukića, nego da je, ako već postoji sumnja u njenu vjerodostojnost, trebalo da bude traženo vještačenje.

Nedavno je održan i važan sastanak stranaka koje čine vlast na nivou BiH.

– “Trojka” je pokazala demokratski kapacitet. Pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH se mora pod hitno riješiti. Naši partneri to žele, ali strani faktor, pojedini ambasadori, pa Kristijan Šmit tražiće način da razbiju taj dogovor – dodala je Ljubojevićeva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKoliko raste potrošnja goriva sa nedovoljno naduvanim gumama
Naredni članakKako je vanilija zahvaljujući jednom dječaku postala omiljeni začin