Јoš jedan uspješan medicinski transport izveli su pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra Srpske u Banjaluci do Trebinja prevezen je bračni par Dangubić sa blizancima Vasilijem i Dunjom koji su rođeni 13. januara. Zbog visoko-rizične trudnoće Sanja Dangubić prije mjesec dana sa juga Srpske helikopterom je prevezena u Banjaluku.

U našem poslu se uvijek nadamo da će ishod biti dobar i ovakve situacije nam daju posebnu snagu i motiv za dalji rad, izjavila je načelnik Urgentnog centra UKC-a Srpske doktor Slavica Zeljković, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

– Poseban izazov za ljekare koji su u timu vazdušnog medicinskog transporta je taj što su okolnosti drugačije u takvim uslovima i što je svaki pacijent priča za sebe – rekla je Zeljkovićeva.

Slučaj trudnice iz Trebinja Zeljkovićeva opisuje kao krunu transporta.

– Mi češće transportujemo mnogo teže pacijente. To su životno ugroženi pacijenti koji se ne mogu liječiti u bolnicama u svojim gradovima. Bitno je da se jako brzo krene u proces transporta, da put traje što kraće i da se pacijentima obezbijedi ekipa sa opremom kakvu mi imamo – istakla je Zeljkovićeva.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić naglasio je da su veoma srećni zbog ovakvog ishoda.

– To je ono što nas čini najponosnijim i što nas drži da idemo dalje. Kad smo radili transport te trudnice znali smo koliko je komplikovana situacija i nadali smo se ovakvom ishodu. Hercegovina je najudaljenija od UKC-a Srpske i tu je naša brzina od velikog značaja – rekao je Kusturić.

Kusturić je naglasio da u vazdušnom medicinskom transportu svi rade kao kompaktan tim što je, kako je naveo, razlog ovako dobrih rezultata.

Foto: Screenshot/rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPUTEVI: Oprez – poledica u višim predjelima, magla u kotlinama
Naredni članakVRIJEME: Sunčano i toplo za ovo doba godine