LG je saopštio da će Signature OLED R ponuditi tri načina rada: Full View za gledanje video zapisa, igranje igara ili korišćenje ugrađenih funkcija pametnog doma, Line View za slušanje audio sadržaja i Zero View “koji zvučnik prikazuje kao umjetničko djelo” kada se ekran odloži.

LG je na CES 2014 prvi put pokazao svoju tehnologiju displeja koji se može okretati poput rolne sa 18-inčnim prototipom, a kasnije je stvoren 65-inčni dokaz konceptualnog TV-a koji je prikazan na CES 2018 i CES 2019.

Kompanija je tada zvanično objavila Signature OLED R u Južnoj Koreji sa cijenom od 87.000 američkih dolara u oktobru 2020. Nije jasno zašto će verzija za američko tržište koštati dodatnih 13.000 američkih dolara, jer će prodaja u SAD biti sa cijenom od 100.000 dolara, navodi Mashable.

Na kompanijinoj internet prodavnici navodi se da će ekran podržavati Dolby Vision, HDR10 i HLG; može da se pohvali vremenom odziva ispod 1 ms, brzinom osvježavanja od 120 Hz i podrškom za AMD FreeSync Premium; i nude jedan Ethernet, četiri HDMI 2.1 i tri USB 2.0 porta, kao i Bluetooth 5.0 i Wi-Fi.

Signature OLED R će takođe pokretati webOS sa ugrađenim aplikacijama od LG-ovih partnera za sadržaj (između ostalih Netflix, Hulu i Disney+), kao i podršku za Alexa i Google Assistant.

Foto: Screenshot/YouTube 

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakAudi A1 neće dobiti nasljednika
Naredni članak“Borba protiv kriminala i korupcije treba da bude efikasna”