Iako se po standardnom savjetu za odmrzavanje zamrzivača preporučuje da jednostavno isključite uređaj i pustite led da se sam otopi, postoji i jednostavnije rješenje koje će ovaj proces skratiti.

Obožavaoci savjeta i trikova za čišćenje dijele jednostavan trik za odmrzavanje zamrzivača u 10 minuta i ne može biti jednostavnije.

Postoje razne grupe na društvenim mrežama u kojima ljubitelji čišćenja dijele svoje trikove kako bi domove učinili besprijekornima, a najnoviji savjet usmjeren je na brzo i jednostavno odmrzavanje zamrzivača.

Prema “Whirlpoolu”, najlakši način za odmrzavanje zamrzivača je jednostavno da pustite da se led otopi sam od sebe. Nakon što isključite uređaj, ostavite vrata otvorena i sačekajte da se led sam otopi.

Međutim, to često može potrajati dosta dugo.

Ali ako želite da se zamrzivač odmrzne u samo 10 minuta, evo trika za vas koji su korisnici podijelili na društvenim mrežama. U pitanju je korišćenje fena za kosu, piše “The Sun”, a prenosi Superžena.

“Isključite frižider, uzmite fen za kosu, zdjele i peškire”, predložila je jedna korisnica.

Stavila sam šerpe i peškire. Koristila sam fen za kosu na vrućem podešavanju nekoliko minuta, a zatim na hladnom, glasio je sličan savjet.

“Koristio sam fen za kosu. Lijepo i brzo, ali ne stavljajte ga preblizu leda koji kaplje”, napisao je drugi korisnik, dok su se ostali nadovezali da uvijek koriste ovu metodu i da je to posao od svega 10 minuta.

Foto: Dev Benjamin/Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakNova funkcija u Chrome-u: Pretraživanje postaje lakše sa “slika u slici” prozorima
Naredni članakZbunjujući simptomi često poručuju da štitna žlijezda ne radi kako treba