Košarkaška zvijezda Lebron Džejms najavio je putem društvenih mreža da će se naći u nastavku kultnog filma “Svemirski basket” (Space Jam), koji je krajem devedesetih godina prošlog vijeka osvojio publiku širom planete.

Slavni košarkaš je na svom Twitter nalogu objavio fotografiju svlačionice, na kojoj su prikazane klupe s imenima glumaca novog filma. Osim Lebrona Džejmsa, svoju ulogu će ostvariti i kultni crtani lik Duško Dugouško.

Režiju za novi nastavak “Svemirskog basketa” potpisaće Rajan Kugler, koji se proslavio radom na filmu “Black Panther”.

Osim slavnog režisera, Džejms je najavio da će se timu koji će raditi na filmu priključiti i Terens Nens, režiser, scenarista i producent iz kuće HBO.

Zasad nema mnogo informacija o novom nastavku kultnog filma o košarci, a ono što je Lebron Džejms dosad otkrio je da će uz njega nastupiti i mnoge NBA zvijezde današnjice, čija imena još nisu poznata ljubiteljima “Svemirskog basketa”.

Slavni košarkaš je izjavio kako nastavak neće biti samo običan film, već poruka svim mladim ljudima šta je sve moguće ostvariti ako se prate snovi.

“Ovo je mnogo više od običnog filma s crtanim likovima. Želio bih da kroz film djeca nauče i shvate koliko požrtvovanost i rad mogu doprinijeti ostvarivanju njihovih snova”, rekao je Lebron Džejms.

I prethodnih godina su postojale indicije da će se snimati “Svemirski basket” s Lebronom Džejmsom, međutim slavni košarkaš je tek sada dao potvrdne informacije.

Filmski kritičari ističu da ovaj film ima potencijal da privuče veliku pažnju gledalaca na velikim platnima zbog kulturološkog uticaja koji je ostvario prvi film “Svemirski basket” s Majklom Džordanom u glavnoj ulozi.

Prvi film je snimljen 1996. godine, a radnja je pratila gospodina Svakhamera, koji traži nove atrakcije za svoj propadajući vanzemaljski luna-park “Moron planina”. Svakhamer šalje svoje sluge da zarobe Duška Dugouška i njegovu družinu, koja živi ispod površine zemlje.

Pošto vanzemaljci nisu mnogo visoki, Duško Dugouško ih izaziva na košarkašku utakmicu. Da bi se pripremili za utakmicu, vanzemaljci se vraćaju na Zemlju i kradu talente Čarlsa Barklija, Patrika Juinga, Magsija Bougsa, Larija Džonsona i Šona Bredlija, ušavši u tijela košarkaša i oduzimajući im njihove vještine. Vanzemaljci su iskoristili ukradene talente da se transformišu u džinovska stvorenja koje Duško Dugouško i ekipa ne mogu sami da pobijede. Zbog toga družina regrutuje nevoljnog Majkla Džordana i njegovog trapavog i priglupog asistenta Stena Podolaka da im pomognu u ovom meču. Film “Svemirski basket” je zaradio 230 miliona dolara na kino-blagajnama.

Nezavisne

Prethodni članakU BiH danas pretežno oblačno
Naredni članakRučne kočnice su vrsta u izumiranju