Ovaj specijalni Lamborghini Revuelto Opera Unica je predstavljen na događaju Art Basel Miami Beach 2023, kreiran u čast 60-godišnjice kompanije.

Prije svega, Revuelto Opera Unica ima šarenu spoljašnjost za koju je bilo potrebno 435 sati da se završi. Projekat je podrazumjevao i dotjerivanje enterijera, pri čemu je na to potrošeno 220 sati.

Ukratko, Revuelto Opera Unica uključuje ljubičastu i crnu boju (Viola Pasifae i Nero Helene), uz crvene i plave pruge, kao i drugih nijansi.

Pažnju privlači i dvobojna kožna unutrašnjost sa više ljubičaste i crne (Viola Acutus i Nero Ade), koja uključuje sličnu temu sa prugama toplih i hladnih boja.

Logotipi 60. godišnjice su ušiveni na više mjesta, uključujući oplate vrata i naslone za glavu.

“Željeli smo da stvorimo nešto čisto umjetničko koristeći četke i kombinaciju boja, kao da je Revuelto platno”, rekao je direktor dizajna Lamborghinija Mitja Borkert. “To je podstaklo našu inspiraciju za ovu posebnu grafiku. Sa dinamičnom ručno oslikanom spoljašnjošću mi zaista naglašavamo aerodinamiku i brzinu automobila.”

Revueltov plug-in hibridni sistem se inače sastoji od 6,5 litarskog V12 benzinca, osmostepenog mjenjača sa dvostrukim kvačilom, litijum-jonske baterije i tri elektromotora, sa kombinovanih 747 kW/1015KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 2,5 sekundi, do 200 km/h se stiže za manje od 7 sekundi, dok je najveća brzina veća od 350 km/h, prenosi “AutoBlog”.

Foto: PrintScreen/Twitter

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakPočinje ski sezona na Јahorini
Naredni članakRealme GT5 Pro je konačno stigao i zaista ima vodeće karakteristike