Delegat u Klubu Srba u Domu naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Radovan Kovačević rekao je u Briselu da je BiH i 30 godina nakon građanskog rata pod protektoratom stranog agenta i Kancelarije visokog predstavnika koja nije u skladu sa bilo kakvom pozitivnom i modernom praksom 21. vijeka.

Kovačević je, u obraćanju na 71. plenarnom zasjedanju Konferencije parlamentarnih odbora za poslove EU u Evropskom parlamentu, rekao da Kancelarija visokog predstavnika predstavlja otvoreno uništenje demokratskih principa i volje građana koji su izabrali svoje predstavnike, upitavši da li je to u skladu sa stubom vrijednosti EU ili vladavinom prava.

On je rekao da se, u istom smislu, može govoriti i o stranim sudijama koje, u odsustvu domaćih sudija, sami donose odluke o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti građana BiH.

Upitao je da li je to normalna situacija za zemlju koja otvara pregovore sa EU, poručujući da budućnost BiH mora da pripada njenim građanima i narodima i demokratski izabranim predstavnicima.

– Stoga nam je još jednom potrebna vaša pomoć da postanemo stvarno suvereni, bez bilo koje vrste stranog protektorata ili stranih sudija – rekao je Kovačević.

Foto: Screemshot/rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŠuput: Uvođenje elektronskog novca značajan iskorak ka modernizaciji finansijskih usluga (VIDEO)
Naredni članakAmidžić: Šmit napravio ozbiljan problem i trebalo bi da odgovara (VIDEO)