Vijesti

Kovačević: Nacionalna izdaja SDS-a i PDP-a

Sramnim komentarima i prikupljanjem najjefitnijih političkih poena na nesreći mještana Kostajnice čija je imovina oštećena nedavno u zemljotresu, prvaci SDS-a i PDP-a pokušavaju umanjiti i prikriti nacionalnu izdaju koju su danas sproveli njihovi poslušnici u CIK-u BiH poništavanjem izbora u Srebrenici i Doboju, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Prvo su predstavnici PDP-a otišli u Kostajnicu, skoro mjesec dana nakon zemljotresa, valjda kada su prošli svi praznici, i to samo da bi održali partijski sastanak i posjetili isključivo članove te stranke, da bi se potom, baš danas iz SDS-a pojavili sa prijedlogom rješenja koje smo mi primijenili 2014. godine tokom poplave, a koji su oni tada kritikovali i nazivali promašajem – rekao je Kovačević za Srnu.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske uplatila 300.000 KM za Kostajnicu i donirala stambene kontejnere, te da je upravo danas počela stručna procjena štete u Kostajnici i da će u narednih mjesec dana timovi uraditi detaljnu kategorizaciju.

Kovačević je ocijenio da je apsolutno neodgovorno i isključivo populistički prije završenog posla stručne komisije izlaziti sa paušalnim komentarima koji trenutno samo zbunjuju već dovoljno namučene mještane Kostajnice.

– Nama u SNSD-u je sasvim jasno da ovi neodgovorni i populistički komentari iz SDS-a i PDP-a dolaze samo kako bi prikrili nacionalnu izdaju koju su danas počinili glasanjem u CIK-u. Izbore u Doboju su poništili iz kompleksa niže vrijednosti, dok su izbore u Srebrenici poništili iz razloga jer su sve vrijeme javno bili u koaliciji sa SNSD-om i strankama iz Republike Srpske a tajno i iskreno jedino u koaliciji sa SDA i strankama iz Sarajeva – zaključio je Kovačević.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close