Samo dogovor unutrašnjih faktora može obezbijediti opstanak i budućnost BiH, dok je nametanje stranaca sasvim izvjesno vodi u raspad i nestanak, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

On je naveo da dogovor ključnih unutrašnjih faktora, predstavnika tri naroda i dva entiteta sa svim njihovim građanima, pokazuje da, bez obzira na ozbiljne probleme i neslaganja, ipak postoji makar minimalna volja za zajednički život u BiH.

– S druge strane, podrška domaćih aktera, najčešće predstavnika Bošnjaka, strancima da nameću rješenja i tako direktno krše Ustav i ruše ustavni poredak u BiH, najdirektniji je dokaz da Bošnjaci žele BiH samo po svojoj volji i samo za sebe – istakao je Kovačević, koji je i delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je ukazao da je takva BiH, u kojoj se umjesto predstavnika njenih naroda pitaju stranci, ne samo da nema evropsku budućnost, nego nema budućnost uopšte.

– Zato je značaj sastanka u Laktašima ogroman, jer su na njemu ključni unutrašnji politički faktori u BiH pokazali da imaju kapacitet za dogovor i rješavanje ključnih problema – napisao je Kovačević na društvenoj mreži Iks.

On je istakao da implementacija tog dogovora u narednom periodu, u svakom aspektu, od Izbornog zakona do reforme Ustavnog suda i drugih pitanja iz EU agende, biće i ključni test za opstanak BiH.

– Republika Srpska je za. Vi birajte – poručio je Kovačević.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSve spremno za početak drugog polugodišta
Naredni članakKošarac: Republika Srpska je uvijek za mir i stabilnost