Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević rekao je danas da u policijskom sistemu Srpske nema nikakvih podjela i paralelnih struktura.

– To je neizvodljivo. Kada bi tako nešto bilo, ja nikada ne bih bio pripadnik policije – rekao je Kostrešević novinarima u Banjaluci.

On je nazvao spekulacijama navode pojedinih medija o postojanju sukoba između njega i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

– Možemo se posvađati i imati različito mišljenje, ali ne i da se prave klanovi i da imamo sukobe intenziteta i da dijelimo ljude. Imate 7.000 pripadnika MUP-a Republike Srpske, pronađite pet koji će vam to potvrditi i dokumentovati i ja neću više biti na ovoj poziciji – rekao je Kostrešević.

On je naveo da MUP Republike Srpske u kontinuitetu vodi ozbiljnu borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH i zemljama okruženja.

– Hapšenja će biti u čitavoj BiH, Srbiji, Hrvatskoj, a da li će biti i u MUP-u Republike Srpske – čuće se – istakao je Kostrešević.

On je rekao da su policijski službenici u Republici Srpskoj potpuno ravnopravni sa građanima Srpske u pogledu provjere imovine i istrage.

– U Policiji Republike Srpske nulta je tolerancija prema korupciji – poručio je Kostrešević.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakRast kalendarske i desezonirane industrijske proizvodnje
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano uz malu oblačnost, uveče moguća kiša