Sport

Košarkaši Srbije u Beogradu protiv Gruzije

Košarkaška reprezentacija Srbije, u kvalifikacijama za Šampionat Evrope 2021. godine, od 17.00 časova u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” sastaće se sa selekcijom Gruzije.

Pobjeda protiv Finske bila je uspješan debi novog selektora Srbije Igora Kokoškova koji odlično poznaje igrače Gruzije, jer je svojevremeno bio njihov selektor.

Srbija je favorit u ovom duelu i zbog kvaliteta pojedinaca i zbog domaćeg terena. Biće to još jedna prilika da Kokoškov provjeri neke od igrača, koji će konkurisati za kvalifikacioni olimpijski turnir u junu.

Srpski košarkaški reprezentativci Nikola Rebić i Ognjen Јaramaz poručili su da je energija iz prethodnog duela sa Finskom model za današnji meč protiv Gruzije.

– Protiv Finske smo bili na dobrom energetskom nivou i mislim da je to model koji treba da prenesemo na parket. Za ovo kratko vrijeme koliko smo zajedno, uspjeli smo da koliko-toliko prihvatimo neke osnovne principe igre i da ih prikažemo na terenu. Gruzija, sa par iskusnih igrača, moći će da bude nezgodan rival i samo uz veliku energiju možemo da dođemo u poziciju da napravimo dobar rezultat – istakao je Rebić.

Јaramaz je napomenuo da Gruzija ima nekoliko iskusnih igrača, poput Mekfadena i Žermadinija, koji su u stanju da naprave problem svakome, ukoliko uđu u svoj ritam.

– Naša želja je da im to onemogućimo i da pred našim navijačima u Beogradu prikažemo što bolju igru kako bi na najbolji mogući način završili ovaj mini-ciklus od dve kvalifikacione utakmice – poručio je Јaramaz.

U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u četvrtak Finsku u gostima sa 80:58.

Foto: twitter.com/KSSrbije

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close