Političku scenu u BiH neće relaksirati formalna odluka EU da otvori pregovore sa BiH, bez konkretnog datuma pregovora, već ispunjavanje legalnih i legitimnih zahtjeva Republike Srpske za zatvaranje OHR-a i reformisanje Ustavnog suda BiH iz koga treba da odu strane sudije, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je naveo da su toga, očigledno, svjesni i predstavnici sarajevske “trojke”, posebno Elmedin Konaković, koji je jasno kazao da BiH ne može u EU sa OHR-om i stranim sudijama u Ustavnom sudu BiH.

– Zato je pravo pitanje za Konakovića i “trojku” zašto misle da treba čekati na rješavanje tih pitanja kada je i njima i nama potpuno jasno da su stranci, posebno /Kristijan/ Šmit, /Majkl/ Marfi i njima slični, ključni remetilački faktori i najozbiljniji bezbjednosni problemi u BiH – istakao je Košarac na Instagramu.

On je upitao zašto se odmah ne ispune uslovi koje Republika Srpska smatra prioritetnim i zašto se na taj način ne relaksira politička situacija u BiH kako bi ubrzano ispunjavali i sve druge evropske uslove i standarde.

– I zašto Konaković i “trojka” misle da će sve drugo moći biti prioritet na evropskom putu, izuzev prioriteta koje imaju institucije i predstavnici Republike Srpske?! – objavio je Košarac.

Foto: instagram.com/stasa.kosarac

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 25.03.2024. godine
Naredni članakSa proljećem stižu i alergije, kako prepoznati simptome?