Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da se mora posebno obratiti pažnja na bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sada kada se vodi politički proces protiv predsjednika Srpske.

– Specifična je situacija i vrlo smo oprezni. U Sarajuvu se ništa ne dešava sasvim slučajno i naivno. Možemo reći da napade na predsjednika i političku represiju vrši američka administrracija. I to je dodatno pojačano dolaskom pomoćnika državnog sekretara SAD DŽejmsa O’Brajana – naveo je Košarac.

Istakao je da se vodi računa o bezbjednosti predsjendika Srpske.

– S obzirom na činjenicu da sve ovo što Dodik lično i politički doživljava je ispod svakog nivoa. I mislim da je odgovornost svih nas da budemo u fokusu tih događaja i da cijenimo ono što predsjednik Republike radi u ime svih građana Srpske. Dodik afirmiše Srpsku i i njene vijednosti, apeluje na mir, bezbjednost i teži ustavnoj BiH – istakao je Košarac.

Košarac ističe da Amerikanci pokušavaju od BiH napraviti koloniju.

– I i to je potpuno prepoznato. U Sarajevu treba biti oprezan i mi smo svjesni mogućih bezbjednosnih izazova – zaključio je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakU Srpskoj utvrđeno prisustvo ptičijeg gripa
Naredni članakJedite ovu namirnicu za doručak ako želite da smršate