Kada čovjek pomisli da u Sarajevu ne može gore i radikalnije, potpredsjednik FBiH Refik Lendo bi da osporava ime Republike Srpske, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Taj recidiv Alijine ideologije i sljedbenik Islamske deklaracije bi da u miru ostvaruje ratne radikalne ciljeve, koji su mu kao generalu tzv. Armije BiH ostali nedosanjani – ističe Košarac

Kako je naveo, što mu nije uspjelo oružjem, Lendo bi sada da ostvaruje drugim sredstvima.

– Neće mu proći! Nije ni ‘90-ih godina, neće ni danas – jasan je Košarac.

Košarac je poručio da je Republika Srpska vječna.

– Ona je izraz ljubavi i otadžbina srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive – izjavio je Košarac.

Ponovio je da je Srpska jedini garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

– To što Lendo ime Republike Srpske stavlja u istu ravan sa pitanjem Ustavnog suda BiH, odraz je njegove diletantske politike, populizma, esdeaovštine, snova o unitarizaciji i slično. Što je još opasnije, odraz je vječite antisrpske histerije i iskonske mržnje prema svemu što je srpsko. Nije mi namjera da se bavim mentalnim sklopom aktuelnog potpredsjednika FBiH, već da sasvim nedvosmisleno i jasano kažem da jedino pitanje koje Lendo svojim baljezgarijama otvara nije pitanje imena Republike Srpske, već pitanje opstanka BiH – naglasio je Košarac.

Poručio je je da BiH može opstati samo i isključivo kao dejtonska i ustavna, sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

– Nikako onakva kakvu je Lendo zamišlja – unitarna i muslimanska, niti onakva kakvu žele da skroje Marfi, Šmit i kompanija, podržavajući ostanak stranih sudija u Ustavnom sudu BiH. Što više Lendo i njemu slični atakuju na Srpsku, to im je manje BiH – zaključio je Košarac u objavi na Instagramu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik sa poslanicima u Skupštini Srbije: Odgovoriti na pritiske kolektivnog Zapada (VIDEO)
Naredni članakIntenzivna kontrola pekarske industrije – uočen nesrazmjeran rast cijena