Pred Savjetom bezbjednosti UN ništa iznenađujuće i neočekivano. Već viđen scenario – fikcija Bećirovića da u svom skandaloznom istupu, koji obiluje neistinama, govori u ime BiH i suluda iluzija nelegitimnog stranca Šmita da je visoki predstavnik u BiH, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Ovaj dvojac, kao reprezent bošnjačke politike, po zadatoj matrici vergla istu priču zasnovanu na lažima, podvalama i neosnovanim optužbama na račun Srpske i njenog rukovodstva. Nema tu ništa argumentovano, činjenično i istinito, niti je, da budemo jasni, njihov cilj da međunarodnoj javnosti predstave objektivnu sliku o BiH. Nismo iznenađeni, ali je zabrinjavajuća količina patološke mržnje prema srpskom narodu, predsjedniku Dodiku i rukovodstvu Srpske. To stanje zahtjeva što hitniju dijagnozu i adekvatno liječenje – kaže Košarac.

Prevazišli su, ističe on, populizam u želji da pokupe pokoji politički poen na račun napada na Srpsku.

– Ovakvi istupi Bećirovića i Šmita su patologija. Teško je očekivati da možemo ići naprijed sa Bećirovićem i njemu sličnima. Ne možemo razgovarati o budućnosti sa ljudima iz kojih isijava mržnja prema srpskom narodu u patološkoj potrebi da unište Srpsku. Kako oni zamišljaju da BiH uopšte može opstati, kada u svakom svom istupu negiraju i grubo krše Ustav i Dejtonski sporazum? Da li zaista misle da je jednostran pristup ključ za budućnost ove zemlje – navodi Košarac.

Ističe da je to ogromna politička zabluda koja će im se vratiti kao bumerang.

– Što više jednostranog pristupa, manje je BiH – kaže on.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Naša krila u finalu Kupa GFS Doboj
Naredni članakZa sufinansiranje programa međunarodne naučnoistraživačke saradnje 100.000 KM