Srpska je jasno rekla da je za EU integracije, ali nikada nećemo dozvoliti da nam bilo ko, a kamoli stranci, modeliraju rješenja koja su protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda. O tome nema pregovora, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Ako EU ćuti, a očigledno ćuti, na činjenicu da jedan nelegitimni stranac nameće odluke, kako može očekivati kretanje BiH ka EU? To je potpuno nemoguće. Kolonija nikome nije prihvatljiva – napisao je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

Košarac dodaje da Evropa  ćuti i na montirane sudske procese, na političke progone, kao i na nametanje zakona i oduzimanje ustavnih nadležnosti.

– Ćuti i na pokušaje oduzimanja imovine, na narušavanje izbornog legitimiteta. Ne vjerujem da u bilo kojoj evropskoj zemlji se pokušavaju izborni rezultati modelirati kroz tzv. tehničke izmjene izbornog zakonodavstva, a upravo EU to u BiH pokušava da provede. Zbog takvih nastojanja, opravdano je postaviti pitanje da li priča o evropskim standardima prestaje u BiH – istakao je Košarac.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Priča Marfija o ustavnosti i legitimitetu – cirkuska predstava
Naredni članakDodik: Srpska osuđuje svaki pokušaj zloupotrebe rezultata izbora u Tajvanu